måndag, november 05, 2007

Veterinärbesök och Nike

Nu har jag bestämt mig. Om inte Nike blir bättre under kvällen/natten kommer han att få somna in för gott imorgon förmiddag.

Han varken äter eller dricker utan ligger bara still och verkar inte vilja att man rör honom eller är runt omkring honom. Han visar helt enkelt på djursvis att det är bra och drar sig undan vilket syns tydligt på de övriga katterna. Inte ens kliande under haken, ligga i knäet eller tonfisk är intressant längre.

Jag vet att han har haft en enormt bra liv hos oss, med tanke på hur det började så känns det extra bra att veta. Nike var ju en sommarkatt som vi hittade när han försökte hitta lite värme i höstrusket samt lite mat att äta. Han var ett litet benrangel till källing och i många år efter fortsatte han med att äta vart enda potatisskal just in case liksom!

Detta är även anledning till att han inte har klarat av att vara innekatt full time utan har fått lov att spatsera mellan grannarnas hus och tittat in på en fika då och då...;-) Något som grannarna iallafall påstår att de uppskattat. De brukar iallafall fråga om han inte kommit på visit på några dagar...*hihi*

Det känns konstigt att tänka på vardagen utan Nike, men samtidigt känns det väldigt skönt att veta att jag kan låta honom somna in när det är dags. Ikväll ska han bara få ha det mysigt på hans villkor och en skål med tonfisk till bara honom (inte för att han verkar intresserad men ifall att...)


Inga kommentarer: